ECO28 mrt '14 14:07

'Wall Street opent hoger’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen vrijdag naar verwachting hoger openen in navolging van de positieve stemming in Europa.

EPA
EPA

Beleggers wachten nog op het Michigan consumentenvertrouwen, dat in het eerste halfuur van de handel bekend wordt gemaakt.

Voor opening van de markt bleek dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in februari conform verwachting met 0,3 procent zijn gestegen. De inkomens van consumenten namen in februari met gemiddeld eveneens 0,3 procent toe. Ook dat correspondeerde met de verwachting van economen.

Bij de bedrijven zal BlackBerry waarschijnlijk hoger openen. De geplaagde Canadese smartphonemaker leed in het vierde kwartaal een fors verlies en zag de omzet met meer dan 60 procent kelderen. Het verlies was echter minder groot dan analisten hadden gevreesd.

Visa

Ook Wal-Mart en Visa staan in de belangstelling. De Amerikaanse winkelgigant heeft de creditcardmaatschappij voor de rechter gedaagd omdat die afspraken zou hebben gemaakt met banken om Wal-Mart een bepaald bedrag voor transactiekosten in rekening te brengen. Wal-Mart eist een schadevergoeding van zeker 5 miljard dollar.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,2 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De aandelenbeurzen in New York eindigden donderdag opnieuw met verlies. Winstnemingen en de aanhoudende onrust rond Rusland drukten de graadmeters voor de vierde keer in vijf dagen in de min. De Dow-Jonesindex sloot een fractie lager op 16.264,23 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1849,04 punten en kwam daarmee uit op het peil van eind vorig jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen