ECO11 sep '14 19:49Aangepast op 11 sep '14 21:34

Kleine verliezen op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag kleine verliezen zien.

ANP
ANP

Beleggers verwerkten een teleurstellend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt en waren bezorgd over de nieuwe westerse sancties tegen Rusland. Over het algemeen verloopt de handel op Wall Street rustig bij gebrek aan richtinggevend nieuws.

De Dow-Jonesindex stond richting het slot van de handel 0,2 procent lager op 17.032 punten. De S&P 500 daalde licht tot 1994 punten en de Nasdaq moest 0,1 procent terug tot 4584 punten.

Voorbeurs bleek dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 11.000 zijn gestegen tot 315.000. Die toename was onverwacht, aangezien economen gemiddeld een kleine afname voorspelden.

RadioShack

RadioShack meldde naarstig op zoek te zijn naar een oplossing voor zijn financiële problemen. De elektronicaketen heeft extra geld nodig om de aanhoudende daling van zijn omzet te bestrijden. RadioShack trekt door de opkomst van het winkelen via internet steeds minder klanten en zag de verkopen in winkels die langer dan een jaar open zijn vorig kwartaal met een vijfde dalen. Volgens het bedrijf worden gesprekken gevoerd over nieuwe financiering. RadioShack ging 6,3 procent omhoog.

Lululemon Athletica had ook een goede beursdag. De producent van yogakleding, waarvan het aandeel het hele jaar al stevig onder druk staat, kwam met meevallende cijfers over het afgelopen kwartaal. De omzet nam daarin toe, terwijl de nettowinst minder daalde dan verwacht. Lululemon won 14 procent.

Eastman Chemical

Chemiebedrijf Eastman Chemical kondigde aan zijn branchegenoot Taminco te kopen voor 2,8 miljard dollar in contanten inclusief schuld. Taminco levert chemicaliën aan onder meer de farmacie- en landbouwsector. Eastman Chemical noteerde 1,3 procent lager, maar Taminco klom bijna 10 procent.

De oliefondsen in New York stonden op verlies. Een verlaagde raming van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) van de vraag naar olie dit jaar en in 2015 zorgde voor koersdruk. ExxonMobil, 's werelds grootste beursgenoteerde olieconcern, stond een fractie lager en Chevron daalde 0,5 procent.

Olie

De olieprijzen gingen wel omhoog. Brentolie steeg 0,3 procent tot 98,34 dollar per vat. Ruwe Amerikaanse olie klom 1,8 procent tot 93,28 dollar per vat.

De euro was 1,2922 dollar waard, tegen 1,2939 dollar bij het slot van de Europese aandelenbeurzen.

Gerelateerde artikelen