ECO20 aug '14 14:48

'Wall Street opent vlak'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen beleven woensdag naar verwachting een rustige opening.

EPA
EPA

Beleggers kijken vooral uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die later op de dag worden vrijgegeven. Voorbeurs gaven diverse bedrijven een kijkje in de boeken.

Beleggers hopen in de notulen meer duidelijkheid te vinden over de plannen van de Fed ten aanzien van de rente in de VS. In dat verband wordt ook uitgekeken naar de toespraak die Fed-president Janet Yellen vrijdag houdt op de internationale conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

Warenhuisketen Target gaf voorbeurs een winstwaarschuwing af. Het bedrijf kampte in het tweede kwartaal onder meer met de gevolgen van een groot datalek waardoor gegevens van miljoenen klanten op straat kwamen te liggen.

Staples

Doe-het-zelfketen Lowe's verlaagde woensdag de omzetverwachting voor het hele jaar. De op een na grootste klusketen van de VS denkt niet aan de eerder gestelde doelen te voldoen. Wel zag het bedrijf de winst in het tweede kwartaal van het jaar toenemen.

De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples zag de winst het tweede kwartaal van het jaar verder teruglopen. Ook in het eerste kwartaal van 2014 daalde de winst van het bedrijf als gevolg van de sluiting van winkels. Ook kampt Staples met negatieve wisselkoerseffecten.

Apple

Het aandeel Apple bereikte dinsdag nagenoeg de hoogste waarde ooit. Met een tussentijdse piek van 100,68 dollar werd daarbij voor het eerst in ongeveer 2 jaar de grens van 100 dollar per aandeel weer doorbroken.

De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 0,5 procent in de plus op 16.919,59 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,5 procent, tot 1981,60 punten. De Nasdaq ging 0,4 procent vooruit naar 4527,52 punten. De technologiegraadmeter is nu terug op het niveau dat werd bereikt voordat de internetbubbel in 2000 uiteenspatte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen