ECO25 apr '16 15:02

Finaal bod Fnac in biedingsstrijd moeder BCC

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Het Franse Groupe Fnac heeft een derde en laatste overnamebod uitgebracht op de Britse elektronicaverkoper Darty, het moederbedrijf van BCC.

ANP
ANP

Fnac heeft momenteel 16,5 procent van de aandelen in handen en is in een felle biedingsstrijd verwikkeld met het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International voor de overige aandelen.

Fnac biedt nu 170 pence per aandeel in contanten, waarmee Darty op fors meer dan een miljard euro wordt gewaardeerd. Vrijdag volgden biedingen van Fnac en Steinhoff elkaar nog in rap tempo op, waarmee de prijs opliep van aanvankelijk 150 pence per aandeel. Steinhoff laat in een reactie weten zich te beraden op stappen.

Darty heeft ruim vierhonderd winkels, waaronder 75 BCC's in Nederland en België. Steinhoff is in Europa bekend van zaken als de Britse beddenspecialist Bensons for Beds en de Franse meubelketen Conforama. Wereldwijd telt het concern meer dan 6500 filialen. Fnac verkoopt boeken, cd's, dvd's en consumentenelektronica via een kleine tweehonderd eigen winkels, verspreid over negen landen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen