ECO14 feb '14 12:07

FNV: veel mensen moeten nog steeds sappelen

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Het wordt tijd dat bedrijven meer gaan investeren in hun personeel, zodat het consumentenvertrouwen kan aantrekken.

ANP
ANP

De investeringen van het bedrijfsleven groeien weer, maar er zitten nog steeds bijna 700.000 mensen thuis zonder werk. Dat stelt vakcentrale FNV in reactie op de vrijdag door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gepubliceerde cijfers over de Nederlandse economie.

De FNV is verheugd te zien dat de groei van de economie doorzet, maar een aantal ontwikkelingen stemt de vakbonden nog steeds somber. Veel mensen moeten sappelen en zijn bang hun baan kwijt te raken. Het afgelopen jaar zijn er heel veel banen verdwenen en er komen nauwelijks vacatures bij. Ondertussen verdwijnt de groei die geboekt wordt in de zakken van de grote exportbedrijven, stelt FNV.

,,Binnenlandse bestedingen zullen blijven dalen als de winsten naar aandeelhouders blijven gaan en de lonen niet stijgen'', voorspelt FNV-voorzitter Ton Heerts. ,,Voor ons zijn deze cijfers extra reden om vol voor 3 procent loonsverhoging te gaan. En nu het beter lijkt te gaan, wordt het tijd dat de overheid echte banen gaat aanbieden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen