ECO15 mei '14 14:58

'Vlak begin voor Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen donderdag waarschijnlijk nagenoeg vlak.

ANP
ANP

Beleggers verwerken positief nieuws over de Amerikaanse economie en tegenvallende kwartaalresultaten van Wal-Mart.

Voor aanvang van de aandelenhandel werd bekendgemaakt dat het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week flink is gedaald, tot het laagste niveau sinds mei 2007. Ook groeide de activiteit in de industrie in de regio rond New York in mei veel sterker dan voorzien. Daarnaast bleek dat de inflatie in de VS vorige maand conform verwachting is uitgekomen op 2 procent.

Wal-Mart Stores opent naar verwachting lager na publicatie van de kwartaalcijfers. Het Amerikaanse supermarktconcern had in het eerste kwartaal last van het slechte winterweer in de Verenigde Staten en boekte minder winst dan verwacht. Ook viel de winstverwachting voor het lopende kwartaal tegen.

Winst

Cisco Systems lijkt hoger te gaan beginnen. De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur zag de winst en omzet in het afgelopen kwartaal opnieuw dalen. Dankzij de sterke groei van het dataverkeer op mobiele telefoons en tablets viel de krimp wel kleiner uit dan verwacht.

Na de slotbel maakt detailhandelsconcern J.C. Penney de kwartaalresultaten bekend. Verder houdt voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve na sluiting van de markt een toespraak tijdens een conferentie van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

De graadmeters op Wall Street sloten woensdag met verlies. Beleggers deden een stap terug, na de opmars die de graadmeters in het begin van de week opnieuw op recordstanden zette. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager op 16.613,97 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen