ECO14 feb '14 09:54

'Baanloze groei is nachtmerrie werknemers'

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De economie mag dan volgens het CBS langzaam weer aan het groeien zijn, de gemiddelde werknemer merkt daar nog maar weinig van.

ANP
ANP

Dat zegt Maurice Limmen, voorzitter van vakcentrale CNV, in reactie op de vrijdag gepubliceerde groeicijfers.

,,Het aantal banen is gedaald en werknemers durven nog steeds niks uit te geven. We spreken van een baanloze groei van de economie, dat is een nachtmerrie voor werknemers. Pas als er meer banen komen, kan de economie echt groeien'', stelt de werknemersvoorman.

Limmen wijst erop dat bij het bestrijden van de crisis de overheidsfinanciën de meeste aandacht hebben gekregen, ,,terwijl keer op keer blijkt dat het achterblijven van de aankopen van gewone mensen de belangrijkste reden is dat de Nederlandse economie in een dal zit. De consumptie daalt nu al 3 jaar op een rij'', zegt hij.

,,De plannen uit het sociaal akkoord liggen nu bijna allemaal in de Tweede Kamer, dat is goed. Maar waar het op de korte termijn echt omgaat is dat we binnen bedrijven en andere organisatie werk behouden'', benadrukt de CNV-voorzitter. ,,Ook blijf ik bedrijven - waar het goed gaat - oproepen dit succes te delen met de werknemers door een loonimpuls. Meer koopkracht, levert meer bestedingen op door consumenten, en daar help je de hele economie mee.''

Gerelateerde artikelen