ECO23 dec '14 15:56Aangepast op 23 dec '14 16:43

Europese beurzen zetten opmars door

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden dinsdag in de middaghandel opnieuw overtuigend op winst.

ANP
ANP

De kerstrally van de afgelopen dagen kreeg een vervolg, mede dankzij zeer goede berichten over de Amerikaanse economie. In Amsterdam viel het aandeel Nutreco uit de toon, omdat het Amerikaanse Cargill zich heeft teruggetrokken uit de overnamestrijd rond het diervoerbedrijf.

Een uur voor het slot stond de Amsterdamse AEX-index 1 procent in de plus op 425,61 punten. De MidKap steeg 0,3 procent naar 634,30 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt wonnen 0,3 procent. De winst van de CAC40 in Parijs liep op tot 1,2 procent.

Nutreco stond onderaan de MidKap met een verlies van 5 procent, tot 44,20 euro. Met het afhaken van Cargill ligt volgens analisten de weg vrijwel open voor een overname van Nutreco door handelsconglomeraat SHV, dat 44,50 euro per aandeel Nutreco biedt. De afgelopen weken lag de koers van Nutreco echter hoger dan het bod, omdat beleggers speculeerden op een betere prijs.

Fugro

Uitzendbedrijven profiteerden van nieuwe cijfers van brancheorganisatie ABU, waaruit bleek dat de groei in de uitzendmarkt de afgelopen tijd stevig is doorgezet. Randstad hoorde bij de uitblinkers in de AEX, met een winst van 2,2 procent. USG People werd 3,6 procent meer waard en voerde daarmee de MidKap aan.

Bodemonderzoeker Fugro prijkte bovenaan de hoofdindex, met een plus van 3,9 procent. DSM kreeg er bijna 2 procent bij, na de aankondiging dat het chemiebedrijf zijn onderdeel Euroresins verkoopt aan Cathay Investments

Olie

In de MidKap werd de producent van technisch textiel TenCate 1,2 procent meer waard. Het bedrijf heeft een langjarige leveringsovereenkomst gesloten met de Amerikaanse fabrikant van eenmotorige propellorvliegtuigen Kestrel Aircraft.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 1,5 procent hoger op 56,10 dollar, terwijl die van Brentolie 0,9 procent steeg naar 60,65 dollar per vat.

De euro zakte verder en noteerde op 1,2185 dollar, tegen 1,2259 dollar bij het slot van de handel in Europa maandag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen