ECO8 okt '14 15:47

Beurzen Europa weer omlaag

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag opnieuw in het rood, na de zware verliezen een dag eerder.

ANP
ANP

De zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten bleven de markten parten spelen. In Amsterdam gaf Air France-KLM een winstwaarschuwing en kondigde BAM een grote ontslagronde aan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde halverwege de middaghandel 0,6 procent lager op 404,19 punten. De MidKap daalde 1 procent tot 569,60 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,7 procent in. Op Wall Street lieten de beurzen kort aanvang een licht positief beeld zien. Beleggers in New York zijn vooral in afwachting van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed, die later op de dag naar buiten komen.

In de MidKap zakte Air France-KLM 2,4 procent. De luchtvaartcombinatie waarschuwde dat de brutowinst dit jaar met maximaal 500 miljoen euro wordt gedrukt door de staking van het Franse pilotenkorps.

Imtech

Imtech verloor ruim 17 procent. De technisch dienstverlener geeft 60 miljard nieuwe aandelen uit tegen een prijs van 1 cent per aandeel. Imtech kreeg dinsdag goedkeuring van de aandeelhouders om 600 miljoen euro op te halen om de financiële positie te versterken.

BAM leverde 1,7 procent in. Het bouwbedrijf schrapt 650 banen, vooral kantoorfuncties, in Nederland. De reorganisatie maakt deel uit van een eerder aangekondigd programma om 100 miljoen euro aan kosten te besparen.

Arseus

Arseus ontliep de negatieve teneur en klom 8,1 procent na een positief handelsbericht. De medisch toeleverancier bevestigde daarin de omzetprognose voor 2014.

In Zürich won Swisscom 3,8 procent. Het grootste Zwitserse telecombedrijf overweegt volgens persbureau Reuters zijn Italiaanse breedbanddivisie te verkopen.

De euro stond op 1,2677 dollar, tegen 1,2628 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 87,74 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,9 procent tot 91,25 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen