ECO24 sep '14 09:27Aangepast op 24 sep '14 09:56

TNT onderuit op Beursplein 5

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam zakte woensdagochtend na een vrijwel vlakke opening in het rood.

ANP
ANP

Op de andere Europese effectenmarkten werden ook kleine verliezen geleden. Op Beursplein 5 stond TNT Express onder druk na het loslaten van de doelstelling voor 2015.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 417,99 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 602,19 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,4 procent in.

TNT Express stond onderaan de AEX met een verlies van 9 procent. De pakketvervoerder laat zijn margedoelstelling voor 2015 los vanwege een verdere verslechtering van het Europese handelsklimaat en toenemende concurrentie. Het bedrijf onderhandelt daarnaast met de Franse mededingingsautoriteit over een schikking. TNT werkt al sinds 2010 mee aan een onderzoek naar vermeend machtsmisbruik in de Franse pakkettenmarkt.

Philips

Philips zette de stijging voort en ging aan kop met een plus van 1,4 procent. Het aandeel won dinsdag al 3,5 procent door de opsplitsingsplannen van het elektronicaconcern.

In de MidKap won Air France-KLM 1 procent. De luchtvaartcombinatie heeft volgens de Franse staatssecretaris Alain Vidalies (Transport) de geplande uitbreiding van dochteronderneming Transavia geschrapt. Air France-KLM noemde de opmerkingen in een reactie ,,voorbarig''. Volgens een woordvoerder wil het luchtvaartbedrijf het project uitstellen om meer draagvlak te creëren.

Adecco

In Zürich verloor Adecco ruim 3 procent. Volgens 's werelds grootste uitzendconcern zijn de uitzendmarkten in september minder sterk gegroeid dan het gebruikelijke seizoenspatroon, met name in Duitsland en Frankrijk. In Noord-Amerika presteert Adecco naar eigen zeggen naar behoren. Concurrent Randstad zakte in Amsterdam 1 procent.

De euro was met 1,2858 dollar vrijwel evenveel waard als bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat ruwe Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 91,81 dollar. Brentolie bleef stabiel op 96,87 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen