ECO13 okt '14 15:02

'Wall Street blijft dicht bij huis'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - Na de stevige verliesbeurt afgelopen week openen de beurzen op Wall Street naar verwachting zonder al te grote verschuivingen.

EPA
EPA

Beleggers verwerken deze week een stortvloed aan macro-economische en bedrijfscijfers. Koopjesjagers slaan mogelijk toe als gevolg van de stevige verliesbeurt vorige week.

Beleggers zijn evenwel voorzichtig. ,,Er is een hoop ongefundeerde angst in de markt", zo oordeelde een marktanalist op Wall Street. ,,Als gevolg daarvan wordt eerst gehandeld en daarna pas nagedacht in plaats van andersom."

Deze week zal het cijferseizoen in alle hevigheid losbarsten. Met name dinsdag wordt het druk in de VS. Dan geven onder meer de banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo een kijkje in de boeken, evenals farmaceut Johnson & Johnson en chipgigant Intel. In de loop van de week volgen onder meer Bank of America, eBay, Netflix, American Express, Goldman Sachs, Google, Morgan Stanley en General Electric.

Atlas Energy

De aandelen van Atlas Energy en Targa Resources zullen in de belangstelling staan als gevolg van de overname van Atlas door Targa. Laatstgenoemde betaalt 1,9 miljard dollar in cash en aandelen.

Het Amerikaans farmaceutische Steris, dat sterilisatieproducten voor ziekenhuizen maakt, is voornemens de Britse branchegenoot Synergy Health over te nemen. Met de overname wil Steris de strenge belastingwetten in de Verenigde Staten ontlopen.

De Dow-Jonesindex ging vrijdag met 0,7 procent verlies op 16.544,10 punten de handel uit. De brede S&P 500 verloor 1,2 procent tot 1906,13 punten en de technologiebeurs Nasdaq moest 2,3 procent terug tot 4276,24 punten.

Gerelateerde artikelen