ECO13 mrt '14 15:51Aangepast op 13 mrt '14 16:43

Verliezen beurzen lopen op

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zakten donderdag in de middaghandel dieper in het rood.

ANP
ANP

Tegenvallende economische cijfers uit China bleven zorgen voor een voorzichtige stemming op de aandelenmarkten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,9 procent lager op 387,95 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 657,78 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stonden tot 1 procent lager.

,,Er zit momenteel weinig kracht in de markt en op de korte termijn heerst er wat neerwaartse druk. Beleggers kijken het rustig aan na de sterke opmars in 2013. Men roomt een beetje af en stapt op lagere niveaus weer in. Door gebrek aan richting heeft men ook meer oog voor de economische onzekerheden in China en de crisis rond de Krim'', zei Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

Randstad

Grootste daler in de AEX was uitzender Randstad met een verlies van 3,9 procent. Beveiligingsbedrijf Gemalto voerde de stijgers aan met een winst van 2,4 procent. In de MidKap ging Boskalis aan kop met een plus van ruim 3 procent. De baggeraar en maritiem dienstverlener boekte vorig jaar een recordwinst van 366 miljoen euro. Ook gaat het bedrijf 10 miljoen eigen aandelen inkopen.

Bij de kleinere bedrijven won ICT Automatisering bijna 10 procent na publicatie van de jaarcijfers. Detacheerder DPA Group (plus 2,7 procent) liet daarnaast weten niet langer bereid te zijn een openbaar bod uit te brengen op het automatiseringsbedrijf.

Galapagos

Biotechnologiebedrijf Galapagos kondigde aan de onderdelen BioFocus en Argenta servicedivisie te verkopen aan Charles River Laboratories. Het aandeel klom bijna 7 procent.

Delhaize daalde in Brussel 7,8 procent. De Belgische supermarktgroep heeft in het vierde kwartaal de winstgevendheid zien dalen als gevolg van prijsverlagingen en hogere kosten.

De euro was 1,3932 dollar waard, tegen 1,3915 dollar bij het slot van de Europese aandelenmarkten op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 98,34 dollar per vat. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 107,73 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen