ECO28 mrt '14 07:58Aangepast op 28 mrt '14 08:40

'AEX opent vrijwel vlak'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting vrijwel vlak.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Lagere slotstanden op Wall Street en koerswinsten in Azië lijken de Europese markten in evenwicht te houden.

,,De AEX begint redelijk vlak. Er staan vandaag weinig spannende zaken op het programma en het lijkt een rustige vrijdaghandel te worden met weinig vuurwerk. Alleen als er economische sancties tegen Rusland komen zou de stemming om kunnen slaan'', aldus directeur Claudio Serra van IG Nederland.

In Amsterdam liet Ahold weten de omgekeerde aandelensplitsing te hebben afgerond. Het supermarktconcern gaat nu weer verder met de tijdelijk uitgestelde restant van het inkoopprogramma van 2 miljard euro. Het programma zal naar verwachting eind 2014 te zijn afgerond.

Verre Oosten

HAL Holding maakte donderdag na de slotbel bekend dat de winst vorig jaar met ruim 15 procent is gestegen. De investeringsmaatschappij boekte een nettowinst van 473 miljoen euro over 2013, tegen 409 miljoen euro een jaar eerder.

De aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen vrijdag omhoog. In Tokio sloot de Nikkei een sterke week met een kleine winst van 0,5 procent af. De Japanse hoofdindex steeg deze week ruim 3 procent.

New York

De aandelenbeurzen in New York eindigden donderdag opnieuw met verlies. Winstnemingen en de aanhoudende onrust rond Rusland drukten de graadmeters voor de vierde keer in vijf dagen in de min, terwijl de uitslagen van de stresstest van de Federal Reserve de grote Amerikaanse bank Citigroup een stevig verlies bezorgden.

De Dow-Jonesindex sloot met 16.264,23 punten een fractie onder de slotstand van woensdag. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 1849,04 punten en kwam daarmee uit op het peil van eind vorig jaar. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 4151,23 punten.

Slot AEX

De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs boekte donderdag opnieuw winst. Op andere Europese beurzen werden overwegend kleine verliezen genoteerd. De AEX sloot 0,4 procent hoger op 398,59 punten. De Midkap-index steeg 0,1 procent tot 660,64 punten. De beurzen in Parijs en Londen leverden 0,1 en 0,3 procent in. De DAX-index in Frankfurt sloot nagenoeg onveranderd.

De euro was vrijdag voorbeurs 1,3746 dollar waard, tegen 1,3755 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 101,52 dollar per vat. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 107,90 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen