ECO18 jun '13 11:44

Beurzen gemengd in afwachtende markt

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien.

ANP
ANP

Beleggers maakten een pas op de plaats na de koerswinsten van een dag eerder en wachten op het rentebesluit in de Verenigde Staten, dat woensdag bekend wordt gemaakt.

,,We schommelen een beetje. De markt twijfelt over de richting. Ik heb het gevoel dat we verder naar boven kunnen, maar dat hangt sterk af van wat de Fed morgen gaat zeggen. Daarnaast is het wachten of er nog nieuws uit de G8-bijeenkomst komt. Op fondsenniveau gebeurt er niet veel. De telecombedrijven, die gisteren sterk stegen door overnamespeculatie, leveren weer wat in'', aldus handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,1 procent hoger op 351,09 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 538,01 punten. De FTSE in Londen kreeg er 0,7 procent bij. De beurs in Parijs verloor 0,1 procent en de DAX in Frankfurt bleef onveranderd.

Imtech

Grootste daler in de AEX was Imtech met een verlies van bijna 6 procent. De problemen in Duitsland en Polen hebben de technisch dienstverlener een stevige kostenpost opgeleverd bovenop de honderden miljoenen die het bedrijf afschreef. Mede door deze kosten leed Imtech in de eerste 3 maanden van dit jaar een nettoverlies van bijna 60 miljoen euro.

Uitzender Randstad behoorde tot de grootste stijgers onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 1,4 procent na een adviesverhoging door Goldman Sachs. Pakketvervoerder TNT Express ging aan kop met een plus van 1,7 procent.

Pharming

In de MidKap stond Pharming onderaan met een min van 1,9 procent. Het aandeel was eerder nog de grootste stijger in het middensegment na de bekendmaking dat de Amerikaanse toezichthouder FDA de aanvraag van het biotechnologiebedrijf voor een licentie om toestemming te krijgen voor de marktintroductie van Ruconest in behandeling neemt.

CSM klom 1,4 procent. Het bedrijf kondigde aan zijn naam te veranderen in Corbion. De naamsverandering hangt samen met de verkoop van het onderdeel Bakery Supplies, dat ingrediënten levert voor bakkerijen. Ook heeft CSM volgens analisten van Rabobank ambitieuze doelen gesteld voor de jaren tot en met 2016.

Liberty Global

In Frankfurt steeg Kabel Deutschland ruim 3 procent. Mediabedrijf Liberty Global heeft een bod uitgebracht op het Duitse kabelbedrijf. De eigenaar van UPC gaat daarmee de strijd aan met het Britse telecomconcern Vodafone, dat vorige week al interesse toonde in het kabelbedrijf.

De euro was 1,3385 dollar waard, tegen 1,3340 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 97,54 dollar per vat. Brentolie werd ook 0,2 procent goedkoper, op 105,28 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen