ECO13 dec '13 22:25

Wall Street sluit vlak

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag zonder grote koerswisselingen gesloten.

EPA
EPA

Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van de Federal Reserve, die volgende week de laatste beleidsvergadering van het jaar zal houden.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel 0,1 procent hoger op 15.755,36 punten. De brede S&P 500 daalde een fractie tot 1775,32 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 4000,98 punten.

De Fed houdt volgende week een tweedaagse vergadering. Mogelijk wordt dan besloten een begin te maken met de afbouw van het steunbeleid. Beleggers denken dat de Fed door recente sterke cijfers over de Amerikaanse economie er inmiddels voldoende vertrouwen in heeft dat de economie een afbouw van het steunbeleid kan opvangen.

Qualcomm

De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm heeft Steve Mollenkopf aangewezen als opvolger van bestuursvoorzitter Paul Jacobs. Eerder op de dag meldde persbureau Bloomberg nog op basis van bronnen dat Microsoft Mollenkopf zou willen toevoegen aan het lijstje mogelijke opvolgers van Steve Ballmer, die eerder dit jaar zijn vertrek bij de softwaregigant aankondigde. Het aandeel Qualcomm daalde 0,2 procent.

Softwarebedrijf Adobe Systems ging 12,8 procent omhoog. Adobe maakte bekend meer klanten voor onlinesoftware te hebben binnengehaald dan analisten hadden verwacht. Cementproducent Texas Industries won 13,5 procent. Het concern zou Citigroup hebben ingehuurd om een koper voor de onderneming te vinden.

Electronic Arts

De fabrikant van computerspelletjes Electronics Arts tekende een winst op van 6 procent, geholpen door sterke cijfers over de Amerikaanse verkoop van computerspelletjes. Oliebedrijf Anadarko Petroleum verloor 6,4 procent nadat een rechter had besloten dat het mogelijk miljarden aan schadevergoeding moet betalen vanwege een milieuvervuilingszaak.

Voor opening van de markt werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse producentenprijzen in november met 0,1 procent zijn gedaald ten opzichte van oktober. Economen rekenden op een onveranderd prijspeil. In oktober daalden de prijzen met 0,2 procent op maandbasis.

De euro was 1,3741 dollar waard, tegen 1,3731 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 96,46 dollar per vat. Brentolie steeg 0,1 procent naar 108,75 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen