ECO10 jun '13 09:19Aangepast op 10 jun '13 09:52

AEX begint in de min

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is maandag licht in de min begonnen.

Ook de andere Europese aandelenbeurzen openden met kleine verliezen. Beleggers lijken even pas op de plaats te maken na de stevige koerswinsten van voor het weekeinde.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,3 procent lager op 351,72 punten. De MidKap stond vrijwel onveranderd op 533,83 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden beide 0,1 procent, terwijl de DAX in Frankfurt 0,2 procent steeg.

Grootste daler in de AEX was postbezorger PostNL met een verlies van 0,6 procent. Luchtvaartgroep Air France-KLM ging aan kop met een plus van 0,8 procent. In de MidKap stond biotechnologiebedrijf Pharming onderaan met een min van 0,9 procent. Sterkste stijger was navigatiebedrijf TomTom met een winst van 3 procent.

Ten Cate

Producent van technisch textiel Ten Cate zakte 0,2 procent. Beleggers reageerden lauw op de mededeling dat financieel topman Bert Cornelese het bedrijf verlaat. ,,Mensen weten inmiddels wel dat topman Loek de Vries de drijvende factor is bij het bedrijf. In die zin is het vertrek van Cornelese misschien ook niet echt nieuws’’, zei analist Gert Steens van SNS Securities.

In Brussel won Telenet 0,1 procent. Financieel directeur Renaat Berckmoes stapt op bij het bedrijf. Berckmoes verlaat het bedrijf op eigen initiatief, maar blijft tot eind september zijn functie uitoefenen. Telenet is voor een groot deel in handen van het Amerikaanse Liberty Global, dat ook een deel van de Nederlandse kabelaarZiggo bezit.

De euro was 1,3194 dollar waard, tegen 1,3216 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie 0,4 procent op 95,68 dollar per vat. Brentolie daalde 0,2 procent tot 104,38 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen