ECO27 jun '13 15:49Aangepast op 27 jun '13 20:28

Conflict PostNL en chauffeurs duurt voort

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Mensen die een pakketje verwachten zullen daarop mogelijk nog even moeten wachten.

ANP
ANP

Een wilde staking van chauffeurs van PostNL heeft als gevolg dat de achterstand in de pakketbezorging inmiddels is opgelopen tot 90.000 stuks.

De pakketbezorgers, zelfstandige ondernemers, zijn boos op hun werkgever. Ze zijn het niet eens met onder meer de nieuwe tarieven die het postbedrijf hun wil bieden voor de bezorging van pakketten.

Donderdagavond wordt nog steeds overleg gevoerd tussen PostNL en actievoerders. FNV Bondgenoten treedt op als bemiddelaar. Volgens PostNL verlopen die ,,onderhandelingen in goede sfeer.''

Boos

Intussen verzekert PostNL dat er weer volop pakketten worden bezorgd. Dat wordt gedaan door eigen personeel en enkele ingehuurde krachten die niet staken. Ook zet PostNL tientallen studenten in die via uitzendbureaus tijdelijk worden ingehuurd.

Dat de bezorgers boos zijn, lieten ze donderdagavond ook zien in de Tweede Kamer. Daar was al een regulier debat over de postmarkt gepland. Maar dat grepen zeker dertig boze chauffeurs aan om naar Den Haag te komen en aandacht te vragen voor hun problemen.

De stakingen leveren webwinkels overigens schadeposten op van vele miljoenen euro's, zo zei Wijnand Jongen, directeur bij de Nederlandse branchevereniging Thuiswinkel.org eerder al.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen