ECO4 okt '13 19:42

Licht herstel Amerikaanse beurzen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Op de aandelenmarkten op Wall Street werden vrijdag, de vierde dag sinds de Amerikaanse federale overheid grotendeels op slot ging, lichte winsten geboekt.

EPA
EPA

De graadmeters herstelden wat van de forse koersverliezen van een dag eerder, toen angst voor een nieuwe recessie de handel beheerste.

De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,4 procent hoger op 15.057 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent tot 1688 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent omhoog tot 3805 punten.

Normaal gesproken zou de handel in het teken staan van het maandelijkse banenrapport van de overheid, maar dat werd wegens de sluiting van veel overheidsdiensten niet gepubliceerd. Omdat de Federal Reserve zijn stimuleringsbeleid heeft gekoppeld aan de werkgelegenheid, wordt naar die cijfers doorgaans reikhalzend uitgekeken.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen met een plus van 1,4 procent. Ook entertainmentgroep Walt Disney, chemieconcern DuPont en creditcardmaatschappij Visa waren gewild met koerswinsten tussen de 1,1 en 1,3 procent.

Telefoniebedrijf Verizon verloor 0,4 procent en stond daarmee onderaan de Dow. Het deelde de laatste plaats met de bank Goldman Sachs, farmaceut Merck en industrieconcern General Electric, die ook 0,4 procent in waarde daalden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen