ECO21 okt '13 19:47

Wall Street wacht op banencijfer

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag weinig beweging zien.

EPA
EPA

Beleggers deden het kalm aan in afwachting van een groot aantal macro-economische cijfers. Onder de cijfers, die vanwege de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid waren uitgesteld, bevindt zich het belangrijke banenrapport dat dinsdag zal verschijnen.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag licht lager op 15.398 punten. De brede S&P 500 was onveranderd en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,3 procent tot 3924 punten.

Het banenrapport over september zou eigenlijk al op 4 oktober naar buiten moeten komen, maar door de shutdown in de Verenigde Staten werd de publicatie opgeschort. Deze week komen onder meer ook nog gegevens over de detailhandelsverkopen, de bouwuitgaven, de fabrieksorders, de industrie en de huizenprijzen in de VS.

McDonald’s

McDonald’s zakte 0,8 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De grootste fastfoodketen ter wereld heeft de wereldwijde omzet in het derde kwartaal met 2 procent zien stijgen tot 7,3 miljard dollar. De nettowinst nam met 4,6 procent toe tot 1,5 miljard dollar. Het bedrijf verwacht voorlopig geen verbetering van het economisch klimaat.

De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton leverde 2,2 procent in, na een tegenvallende omzet. De winst viel wel hoger uit dan analisten hadden verwacht.

AT&T

Telecomgigant AT&T won 1,5 procent. Het bedrijf verkoopt 9700 zendmasten aan exploitant Crown Castle voor 4,85 miljard dollar.

Speelgoedproducent Hasbro maakte bekend dat de omzet en winst in het afgelopen kwartaal zijn gestegen. Het aandeel Hasbro noteerde een plus van 5,5 procent. Apple ging 2,8 procent vooruit, geholpen door berichten over de lancering van vernieuwde producten en een koopadvies van Société Générale.

Woningverkoop

Verder meldde de Amerikaanse nationale makelaarsassociatie dat de verkoop van bestaande woningen in de VS in september is uitgekomen op 5,29 miljoen op jaarbasis. Dat cijfer is iets lager dan door economen werd verwacht.

De euro was 1,3678 dollar waard, tegen 1,3672 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 99,23 dollar per vat. Brentolie zakte 0,6 procent naar 109,34 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen