ECO4 jul '13 14:25Aangepast op 4 jul '13 18:07

Breukhoven wil verder met Free Record Shop

Auteur: ANP Nieuws

Hans Breukhoven, oprichter van de Free Record Shop, wil - samen met investeerder ProCures - een doorstart maken met de failliete winkelketen.

Dat heeft Breukhoven donderdag gezegd.

Hij heeft goede hoop dat er een doorstart gaat komen. ,,Ik reken er nog steeds op, ondanks de tegenwerking van de curatoren'', vertelt Breukhoven. ,,Het duurt allemaal wel veel te lang. Als winkels 6 weken leegstaan, is dat natuurlijk niet goed voor een detailhandelszaak, maar dat begrijpen de curatoren niet'', stelt de voormalig directeur van de keten.

Breukhoven verwacht wel dat de curatoren in de loop van volgende week meer bekend gaan maken over de toekomst van het bedrijf.

Geen mogelijkheden
Paul Dumas, directeur van ProCures, is aanzienlijk minder enthousiast om verder te gaan met de failliete onderneming. ,,Wij zijn afgehaakt. Ik zie op dit moment geen mogelijkheden om daar weer aan tafel te gaan. We zijn nog wel in gesprek met Hans'', zegt de directeur. ProCures maakte eerder deze week al bekend dat de onderhandelingen met de curatoren spaak liepen, nadat onder meer een aantal biedingen was afgewezen.

Net als Breukhoven begrijpt Dumas niet waarom de doorstart zolang moet duren. "De Harense Smid is in 2 dagen gered, iCentre is snel gered, waarom laten de curatoren de Free Record Shop al 6 weken bungelen ?'', vraagt de investeerder zich af. "Hoe langer je wacht, hoe minder winkels er gered kunnen worden. Ze worden al niet meer bevoorraad. Misschien liggen er nog wat cd's van Nana Mouskouri'', grapte Dumas.

Free Record Shop werd eind mei failliet verklaard. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen