ECO24 sep '13 11:50

Beurzen voorzichtig hoger

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen werden dinsdag voorzichtige winsten geboekt.

In Duitsland bleek dat het ondernemersvertrouwen in september voor de vijfde maand op rij is toegenomen. De toename was wel iets lager dan gehoopt. Beleggers wachten daarnaast nog op de nieuwste gegevens over het consumentenvertrouwen en de huizenprijzen uit de Verenigde Staten.

,,Het is een beetje een doelloze markt. De beurzen zijn de afgelopen tijd ook wel erg hard gestegen en het is wachten op nieuwe ontwikkelingen die de markt richting kunnen geven. Deze week is het echter rustig op het macro-economische front en de derdekwartaalcijfers komen pas over 2 à 3 weken. Ook is het afwachten hoe de situatie rond het Amerikaanse schuldenplafond zich ontwikkelt. Voor de rest zie je dat de fondsen die gisteren werden afgestraft zoals Imtech en Fugro vandaag weer worden opgepikt“, aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent hoger op 380,25 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 575,04 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,1 en 0,5 procent.

KLM

Air France-KLM won 1,3 procent in de AEX. Het bestuur van de luchtvaartgroep heeft maandag gesproken over de situatie rond de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitala. Wat de bespreking heeft opgeleverd is vooralsnog niet openbaar gemaakt. Volgens de Franse krant Les Echos zal de Frans-Nederlandse combinatie haar belang in de Italiaanse luchtvaarder Alitalia vergroten van 25 procent tot 50 procent, maar niet verder.

Grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was technisch dienstverlener Imtech met een winst van ruim 3 procent. Pakketvervoerder TNT Express stond onderaan met een min van 1,1 procent. In de MidKap toonde BinckBank herstel met een plus van 1,5 procent. Een dag eerder zorgde de komst van een nieuwe concurrent voor de internetbroker nog voor koersdruk.

Boskalis

Boskalis won 1,1 procent. De baggeraar heeft een opdracht gekregen voor het uitbaggeren van een nieuwe haven in de Russische stad Sint-Petersburg. Het contract heeft een waarde van circa 130 miljoen euro.

In Milaan steeg Telecom Italia 1,7 procent. Telefónica liet weten zijn indirecte belang in Telecom Italia uit te breiden om meer invloed uit te kunnen oefenen bij het Italiaanse telecombedrijf. Het aandeel Telefónica daalde 0,7 procent in Madrid.

De euro was 1,3483 dollar waard, tegen 1,3500 dollar bij het slot van de Europese beurzen maandag. De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 103,15 dollar per vat. Brentolie daalde eveneens 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen