ECO29 sep '13 18:15

'Durfkapitalist wil splitsing beveiliger G4S'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Het Zweedse investeringsfonds Cevian Capital wil dat het internationale beveiligingsbedrijf G4S zijn divisie voor geld- en waardetransport afstoot.

EPA
EPA

Dat meldde The Sunday Times op basis van bronnen. Cevian zou sinds vorige maand de op één na grootste aandeelhouder zijn van het bedrijf.

De divisie 'cash solutions' is goed voor een kwart van de omzet van G4S en werkt met 2000 gepantserde busjes en 6000 beveiligers. Volgens The Sunday Times is topman Ashley Almanza echter niet van plan in te gaan op de eis van Cevian en zijn er geen plannen voor een verkoop van het onderdeel. Almanza trad in mei aan en geeft leiding aan een bedrijf met 620.000 werknemers in meer dan 120 landen.

G4S heeft de laatste jaren behoorlijke tegenslagen gekend. Zo mislukte een overname in Denemarken na protesten van aandeelhouders, liep de beveiliging van de Olympische Spelen in Londen in 2012 op een debacle uit en is er een winstwaarschuwing gegeven. Verder gaat G4S gebukt onder een schuld van bijna 2 miljard pond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen