ECO29 jul '13 19:41Aangepast op 29 jul '13 21:38

Wall Street toont kleine verliezen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag licht lager, na wat negatief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt.

EPA
EPA

Verder deden beleggers het even kalm aan in afwachting van belangrijk nieuws later deze week.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handel 0,2 procent lager op 15.527 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 1686 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 3602 punten.

Kort na opening meldde de nationale makelaarsassociatie dat de voorlopige verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten in juni met 0,4 procent is gedaald op maandbasis. Economen hadden verwacht dat de voorlopige verkoop met 1 procent zou dalen.

Federal Reserve

Wall Street kijkt deze week vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdag worden gepresenteerd. Op diezelfde dag wordt ook de eerste raming gepubliceerd van de economische groei in de VS in het tweede kwartaal. Aan het einde van deze week verschijnt het belangrijke Amerikaanse banenrapport.

Het cijferseizoen in de VS is nog niet ten einde. Deze week komen nog resultaten van onder meer Procter & Gamble, Pfizer, Garmin, Kellogg en Kraft Foods.

Overnamefront

Aan het overnamefront maakte de Canadese uitbater van warenhuizen Hudson's Bay bekend de Amerikaanse keten van luxewarenhuizen Saks te kopen voor 2,9 miljard dollar, inclusief schulden. Het aandeel Saks liet een winst zien van 3,9 procent.

Farmacieconcern Perrigo verloor 6,4 procent na de bekendmaking van de overname van de Ierse branchegenoot Elan voor 8,6 miljard dollar.

Omnicom

Communicatieconcern Omnicom steeg 0,6 procent. Het bedrijf fuseert met het Franse Publicis tot het grootste advertentie- en reclamebureau ter wereld.

Farmaceut Pfizer kondigde een omvangrijke interne reorganisatie aan. Het aandeel won 1 procent.

De euro was 1,3263 dollar waard, tegen 1,3255 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie daalde licht naar 104,45 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent duurder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen