ECO12 jun '13 11:52

Weinig beweging op beurzen

Auteur: ANP Nieuws

De Europese effectenbeurzen kwamen woensdag nauwelijks in beweging.

ANP
ANP

Beleggers bleven op hun hoede door de onzekerheid over de voortzetting van het stimuleringsbeleid van de centrale banken.

"Er gebeurt niet zoveel op de beurzen. De vrees voor het afbouwen van de steunmaatregelen is volgens mij een beetje overtrokken en de aandelen lopen daar iets teveel op vooruit", zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. "Zo goed gaat het nog niet en het kan nog wel even duren voor de steun wordt teruggedraaid."

"De Fed komt volgende week met een rentebesluit gevolgd door een persbijeenkomst van voorzitter Bernanke. Tot die tijd zal het waarschijnlijk onrustig blijven op de markten."

AEX vlak
De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend onveranderd op 350,37 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 530,46 punten. De beurs in Parijs klom 0,3 procent, terwijl de FSTE in Londen en de DAX in Frankfurt nagenoeg onveranderd bleven.

PostNL
In de AEX ging postbezorger PostNL aan kop met een plus van 1,9 procent. Sterkste daler was technisch dienstverlener Imtech met een verlies van 1,1 procent.

Kabel Deutschland steeg ruim 8 procent in Frankfurt. Het Britse telecombedrijf Vodafone bevestigde woensdag dat de Duitse kabelexploitant is benaderd met een overnamevoorstel. Er is geen enkele zekerheid dat er uiteindelijk een officieel bod wordt uitgebracht, aldus Vodafone. Volgens ingewijden heeft Kabel Deutschland het voorstel afgewezen omdat het bod te laag was. Vodafone verloor in Londen meer dan 4 procent.

In Madrid steeg Inditex 2,9 procent en herstelde daarmee van een eerder koersverlies. Het Spaanse moederbedrijf van winkelketen Zara heeft in het eerste kwartaal flink last gehad van de aanhoudende kou in Europa. De winstgroei van het grootste modeconcern ter wereld was de zwakste in de afgelopen vijf kwartalen en viel lager uit dan analisten hadden verwacht.

H&M
Hennes & Mauritz (H&M) daalde in Stockholm 0,1 procent. De Zweedse concurrent van Inditex boekte in het tweede kwartaal van zijn boekjaar een vrijwel vergelijkbare omzet als een jaar eerder.

De euro was 1,3274 dollar waard, evenveel als bij sluiting van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie bleef stabiel op 95,42 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent duurder, op 103,30 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen