ECO6 okt '13 15:31

Beroep tegen uitspraak KPMG-accountant

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) tekent beroep aan tegen een uitspraak van de rechtbank tegen een KPMG-accountant in de derivatenzaak Vestia.

ANP
ANP

Dat maakte het stichting van Pieter Lakeman zondag bekend.

De accountant die de boeken van woningcorporatie Vestia had gecontroleerd kreeg afgelopen augustus een berisping van de tuchtrechter. Dat gebeurde omdat hij de controle van de jaarrekening 2010 niet kritisch genoeg heeft beoordeeld en onterecht een accountantsverklaring afgaf. SOBI laat weten tevreden te zijn met de berisping, maar vindt dat de rechter ook uitspraak had moeten doen over de onjuiste waardering door de accountant van de rentederivaten.

Volgens SOBI zijn de fouten van de accountant niet het gevolg van het onvolledig bijhouden van het dossier of van onvolledige controle, maar vloeien de fouten voort uit het ,,onjuist lezen en/of toepassen van de waarderingsregels''. De rechter keek volgens Lakeman eerder te veel naar de administratieve aspecten, en ,,minder naar zwaarwegende zaken als misleidende jaarrekeningen en onjuiste jaarcijfers''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen