ECO6 nov '13 15:52

Europese beurzen hervatten opmars

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten woensdag de opmars weer te hervatten Na de koersverliezen van een dag eerder trokken de graadmeters zich op aan positieve bedrijfsresultaten.

ANP
ANP

Daarnaast bleef de blik gericht op het rentebesluit in de eurozone op donderdag en het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,8 procent hoger op 394,29 punten. De MidKap noteerde nagenoeg onveranderd op 611,49 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen stegen 0,5 en 0,1 procent. De CAC40-index in Parijs ging 0,9 procent omhoog. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,3 procent hoger.

,,Na de daling van gisteren pakken we de klim weer op. Het gevoel dat we iets te ver vooruitlopen neemt wel toe, maar ondertussen stijgen we rustig voort en nadert de AEX de 400 punten'', zei handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Koerswinst

ING was met een koerswinst van 4 procent de sterkste stijger in de AEX. De bank en verzekeraar verwacht de afsplitsing van zijn verzekeringsactiviteiten sneller af te ronden dan eerder gedacht en zag de onderliggende nettowinst in het derde kwartaal met bijna 6 procent stijgen.

Levensmiddelenconcern Unilever had te kampen met een adviesverlaging door Nomura en stond met een verlies van 1,6 procent onderaan in de AEX. Wolters Kluwer klom 1,1 procent na een kwartaalupdate. De omzetgroei van de informatieleverancier voldeed aan de verwachtingen van analisten.

Winst

In de MidKap ging Delta Lloyd aan kop met een winst van 3,5 procent. De verzekeraar liet in een handelsbericht weten dat het kostenbesparingsprogramma voor op schema loopt. Vopak was hekkensluiter met een min van 2,6 procent. Volgens analisten van Rabobank waren de kwartaalcijfers van het tankopslagbedrijf wat aan de zwakke kant.

Adecco klom in Zürich ruim 4 procent. De grootste uitzender ter wereld heeft in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer zien aantrekken. De nettowinst viel hoger uit dan analisten hadden voorzien. In Amsterdam stegen concurrenten Randstad en USG People 4 en 2,8 procent.

De euro was 1,3514 dollar waard, tegen 1,3475 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 93,91 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder, op 105,81 dollar.

Gerelateerde artikelen