ECO11 aug '13 17:08

'Economische cijferregen op beurzen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel zal komende week worden gedomineerd door een grote hoeveelheid cijfers over de economische ontwikkelingen in Europa.

ANP
ANP

Verder zal de aandacht van beleggers uitgaan naar belangrijke cijfers over de Amerikaanse economie.

Woensdag komen cijfers over de groei van onder meer de Duitse en Franse economie en de economie van de eurozone over het tweede kwartaal. Die cijfers zullen naar verwachting een verbetering laten zien van de economische omstandigheden in Europa in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar.

Ook komt die dag een eerste raming over de Nederlandse economie in het tweede kwartaal. Economen verwachten een krimp op kwartaalbasis van 0,1 procent, na een teruggang met 0,4 procent in de eerste 3 maanden van 2013.

Duitsland

Verder komen deze week onder meer gegevens naar buiten over het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie en komen cijfers over de industriële productie in de eurozone, de werkloosheid in Nederland en de inflatie in het eurogebied.

Uit de Verenigde Staten komen cijfers over de detailhandelsverkopen, de inflatie, de industrie rond New York, de industriële productie, de woningmarkt en het consumentenvertrouwen. Ook maken grote Amerikaanse detailhandelaren zoals Wal-Mart, Nordstrom, Macy's en Kohl's resultaten bekend. 's Werelds grootste fabrikant van landbouwmachines Deere komt ook met resultaten over het afgelopen kwartaal.

Spyker

Op de beurs in Amsterdam staan deze week resultaten van onder meer Spyker, Van Lanschot, DE Master Blenders, Vastned, Boskalis, Aalberts Industries, Telegraaf Media Groep en Brunel op de agenda.

De AEX-index van de beurs in Amsterdam wist vrijdag op het hoogste punt te sluiten sinds september 2008 met een stand van 375,40 punten. Dat was mede te danken aan een koerswinst van 16 procent voor KPN. Grootaandeelhouder América Móvil maakte vrijdag bekend KPN over te willen nemen voor 2,40 euro per aandeel. Het bedrijf van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN, dat liet weten het bod te bestuderen en alle strategische opties te onderzoeken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen