ECO27 apr '16 08:15Aangepast op 27 apr '16 08:54

'Diamantbaas op shortlist Air France-KLM'

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Topman Philippe Mellier van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers is in beeld als mogelijke nieuwe topman van Air France-KLM.

ANP
ANP

Ook twee divisiedirecteuren van vliegtuigbouwer Airbus, Guillaume Faury en François Auque, staan op de shortlist, weet zakenkrant La Tribune.

Huidig bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac kondigde onlangs zijn voortijdige vertrek aan. Hij wordt topman van de internationale brancheorganisatie IATA. Het is de bedoeling dat op de aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartgroep op 3 mei zijn opvolger wordt gepresenteerd.

Andere namen die al de ronde deden zijn die van Jean-François Cirelli, topman bij BlackRock in Frankrijk, en Jean-Marc Janaillac van openbaarvervoerbedrijf TransDev. Ook topman Fabrice Brégier van Airbus wordt vaak genoemd. Operationeel directeur Thierry Antinori van concurrent Emirates zou de baan al hebben geweigerd.

Singapore Airlines

De promotiekansen van topman Frédéric Gagey van Air France zijn volgens La Tribune geslonken. Hij heeft opnieuw een poging zien stranden om de pilotenbonden om tafel te krijgen voor overleg over nieuwe bezuinigingen. Wel zou hij als voormalig financieel directeur van KLM goed liggen bij de Nederlanders.

La Tribune weet verder te melden dat Air France met de Aziatische branchegenoot Singapore Airlines (SIA) praat over samenwerking. Een deal daarover zou volgens het dagblad het ,,afscheidscadeau'' van De Juniac kunnen worden. SIA behoort eigenlijk tot het kamp van de Duitse rivaal Lufthansa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen