ECO27 apr '16 09:08Aangepast op 27 apr '16 09:43

AEX opent Koningsdag met verlies

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen.

ANP
ANP

Elders in Europa kleurden de koersborden eveneens overwegend rood. De handel op Beursplein 5 zal vanwege Koningsdag dun zijn. De aandacht gaat vooral uit naar buitenlandse bedrijven die de boeken openden. Daarbij werd een positief bericht over het Duitse consumentenvertrouwen gemeld.

Na ruim een halfuur handelen stond de AEX-index 0,5 procent lager op 445,60 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 665,26 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs koersten tot 0,3 procent lager.

In Brussel won supermarktconcern Delhaize 2,1 procent. De fusiepartner van Ahold zag de omzet afgelopen kwartaal met 5,7 procent oplopen, terwijl de winst bijna vier keer hoger uitviel dan een jaar eerder. In het kielzog won Ahold op het Damrak 2,2 procent. Daarmee was het veruit de sterkste stijger in de AEX. ING sloot de rij met een verlies van 3,5 procent.

Adidas

Kabelaar Altice won in de vroege handel 0,8 procent. Het brengt zijn belang van 49 procent in NextRadioTV onder bij dochterbedrijf SFR. De transactie waardeert het Franse mediabedrijf op in totaal 741 miljoen euro.

In Frankfurt won sportartikelenproducent Adidas 5 procent. De Duitsers verwachten over het hele jaar fors meer winst te maken dan eerder voorzien. Barclays steeg in Londen 2,4 procent. De bank kwam voorbeurs met tegenvallende cijfers maar wil wel de de verkoop van de Franse activiteiten versnellen.

Euro

Ook de tegenvallende cijfers die techreus Apple dinsdag nabeurs in New York openbaarde, werden op de Europese beursvloeren gevoeld. Toeleverancier AMS werd in Zürich 2,4 procent minder waard. Dialog Semiconductor leverde in Frankfurt 2 procent in.

Amerikaanse olie werd woensdagochtend 1,2 procent duurder op 44,58 dollar per vat. Brentolie werd 1,4 procent duurder, op 46,38 dollar per vat. De euro werd voor 1,1330 dollar verhandeld, tegen 1,1271 dollar bij het slot van de Europese beurzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen