ECO23 dec '13 15:56

Wall Street begint kerstweek met winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street zijn maandag met winst geopend.

EPA
EPA

De handel is positief gestemd dankzij een deal van Apple met China Mobile en uitspraken over de Amerikaanse economie van het Internationaal Monetair Fonds. Ook een sterk cijfer over de consumentenbestedingen in de VS gaf de beurzen steun.

De Dow-Jonesindex noteerde na 10 minuten handel 0,5 procent hoger op 16.300 punten. De S&P 500-index stond eveneens 0,5 procent in de plus op 1827 punten. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,7 procent bij tot 4134 punten.

Directeur Christine Lagarde van het IMF zei zondag dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie duidelijk zijn verbeterd. Zij wees onder meer op de dalende werkloosheid en het besluit van de Federal Reserve om het steunbeleid voorzichtig in te perken.

Consumentenbestedingen

Apple maakte maandag bekend de handen ineen te slaan met China Mobile, de grootste aanbieden van mobiele telefonie in het land. Het aandeel van de elektronicafabrikant stond ruim 3 procent hoger.

Een uur voor de opening van de beurzen werd bekend dat de consumentenbestedingen in de VS in november met 0,5 procent zijn toegenomen Dat is de sterkste stijging in 5 maanden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen