ECO11 nov '13 14:54

'Vlak begin voor Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag waarschijnlijk nagenoeg vlak.

EPA
EPA

Beleggers lijken even een pas op de plaats te maken na de sterke koerswinst van afgelopen vrijdag. De handel zal naar verwachting ook relatief rustig blijven aangezien de obligatiemarkten gesloten zijn vanwege Veteranen Dag.

Op macro-economisch vlak staan er geen belangrijke publicaties op het programma. Later in de week zal de aandacht vooral uitgaan naar een hoorzitting van vicepresident Janet Yellen van de Federal Reserve (Fed) in de Amerikaanse Senaat over haar nominatie als opvolger van centralebankpresident Ben Bernanke. Mogelijk geeft zij tijdens die hoorzitting, die donderdag plaatsvindt, meer duiding over het tijdstip waarop de Fed gaat beginnen met het afbouwen van het steunprogramma.

Aan het overnamefront kondigde het in Londen genoteerde biotechnologiebedrijf Shire aan het Amerikaanse ViroPharma over te nemen voor 4,2 miljard dollar (3,2 miljard euro) of 50 dollar per aandeel. Het aandeel van de fabrikant van medicijnen voor zeldzame aandoeningen sloot vrijdag op 39,38 dollar.

De beurzen op Wall Street eindigden vrijdag met overtuigende winsten. Beleggers reageerden positief op de onverwacht goede cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De Dow-Jonesindex sloot 1,1 procent hoger op 15.761,78 punten. De brede S&P 500 steeg 1,3 procent tot 1770,61 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen