ECO24 okt '13 15:03

'Wall Street pakt stijging weer op’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen donderdag naar verwachting met winst beginnen.

EPA
EPA

Net als de Europese beurzen lijken de New Yorkse graadmeters de stijgende lijn weer op te pakken na de verliesbeurt van woensdag.

Voor opening van de markt werd bekendgemaakt dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is afgenomen tot 350.000, van 362.000 aanvragen een week eerder. Economen hadden gerekend op 340.000 aanvragen.

Aan het bedrijvenfront opende Ford de boeken over het afgelopen kwartaal. De autofabrikant heeft in het derde kwartaal opnieuw geprofiteerd van een sterke thuismarkt. Ford gaat nu voor heel 2013 uit van een stijging van de operationele winst. In een eerdere prognose stelde de autobouwer nog dat het resultaat dit jaar minstens gelijk zou zijn aan dat van 2012.

3M

3M boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,2 miljard dollar, een stijging van 5,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 1,78 dollar, terwijl analisten in doorsnee 1,75 dollar hadden voorspeld. Het bedrijf scherpte verder de winstverwachting voor het gehele jaar aan. Vanwege het brede scala aan activiteiten van 3M wordt het concern gezien als een barometer voor de economie.

Chemieconcern Dow Chemical zag de omzet in het derde kwartaal licht stijgen tot 13,7 miljard dollar. De winst per aandeel kwam uit op 50 cent, terwijl door analisten gemiddeld was gerekend op 54 cent. Bij de omzet werd uitgegaan van een bedrag van 14 miljard dollar.

Microsoft

Ook Colgate-Palmolive kwam met cijfers. De producent van schoonmaak- en verzorgingsproducten wist de omzet en winst in het derde kwartaal licht op te voeren. Na de slotbel zullen softwaremaker Microsoft en internetbedrijf Amazon de resultaten bekendmaken.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street eindigde woensdag met verliezen. De handel kreeg tegenwind van tegenvallende cijfers en vooruitzichten van onder meer Caterpillar. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 15.413,33 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen