ECO12 dec '13 07:23

Nikkei eindigt opnieuw lager

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is donderdag voor de derde dag op rij lager geëindigd.

EPA
EPA

Een verdere stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar bleef zorgen voor winstnemingen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve mogelijk volgende week al begint met het afbouwen van het steunbeleid zorgde ook voor verkoopdruk.

De Nikkei sloot 1,1 procent in de min op 15.341,82 punten. Exporteurs als Sony en Panasonic verloren respectievelijk 0,3 procent en 1,4 procent. Nitto Denko, een Japanse toeleverancier van de Amerikaanse iPhone-maker Apple, ging ruim 19 procent onderuit na een waarschuwing dat de winst in het gehele boekjaar lager zal uitvallen dan eerder verwacht.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden ook verliezen geleden. In Seoul verloor de Kospi 0,5 procent en de Hang Seng in Hongkong zakte 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,8 procent in nadat bleek dat de werkloosheid in Australië in november is gestegen tot 5,8 procent, van 5,7 procent in oktober. De Australische beurs zakt al 6 dagen op rij en kent daarmee de langste verliesreeks in 17 maanden tijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen