ECO27 apr '16 15:48

Apple en Twitter onderuit in New York

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen aan de handelsdag begonnen.

EPA
EPA

Techbedrijven Apple en Twitter gingen stevig onderuit na tegenvallende cijfers. Beleggers zijn verder in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, later op de dag.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 17.956 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2088 punten terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,7 procent kwijtspeelde tot 4857 punten.

Zwaargewicht Apple, in beurswaarde het grootste bedrijf ter wereld, deed met een min van 7,4 procent een jasje uit. Het concern zette voor het eerst in dertien jaar een omzetdaling in de boeken. Vooral de verkoop van iPhones liep fors terug. Apple voelt onder meer de zwakkere vraag in China en andere opkomende landen en de concurrentie van rivaliserende smartphonemakers.

Ook Twitter deed een stap terug en zakte maar liefst 14,8 procent. De eerstekwartaalcijfers van de berichtendienst vielen beleggers zwaar tegen. Ook de omzetprognose voor het huidige kwartaal stelde teleur. In de nabeurshandel op dinsdag ging het aandeel al fors onderuit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen