ECO18 dec '13 07:20

Nikkei eindigt opnieuw hoger

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag opnieuw hoger geëindigd.

EPA
EPA

Een lichte verzwakking van de Japanse yen en een sterker dan verwachte stijging van de Japanse export zorgden voor een positieve stemming. Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag naar buiten komen.

De Nikkei sloot met een winst van 2 procent op 15.587,80 punten, nadat was gebleken dat de Japanse export in november met 18,4 procent is toegenomen. De import steeg met 21,1 procent. Automaker Honda, die 80 procent van zijn omzet uit het buitenland haalt, profiteerde van de goedkopere yen en won 3 procent. Elektronicaconcern Casio Computer klom bijna 6 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten werden ook overwegend winsten geboekt. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,4 procent hoger in de middaghandel en in Seoul klom de Kospi 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,1 procent. Wotif.com verloor bijna een derde van zijn waarde na een winstwaarschuwing van het Australische internetreisbureau.

Gerelateerde artikelen