ECO2 okt '13 15:01

'Lagere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen woensdag naar verwachting lager openen.

ANP
ANP

Beleggers lijken zich toch enige zorgen te maken dat de zogeheten 'shutdown’ van tal van Amerikaanse overheidsdiensten mogelijk langer gaat duren dan gehoopt.

Voor opening van de markt bleek uit cijfers van salarisstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven vorige maand met 166.000 banen is gegroeid. Economen hadden gerekend op 180.000 nieuwe banen. Het ADP-cijfer loopt vooruit op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vooralsnog voor vrijdag op de agenda staat. Door de sluiting van overheidsdiensten in de VS is het echter onzeker of het cijfer dan daadwerkelijk zal worden gepubliceerd.

In Europa hield de Europese Centrale Bank (ECB) de rente conform verwachting ongewijzigd op het historisch lage niveau van 0,5 procent. ECB-president Mario Draghi geeft momenteel een toelichting op het besluit.

Microsoft

Aan het bedrijvenfront staat Microsoft in de belangstelling. Drie van de 20 grootste aandeelhouders van Microsoft dringen volgens persbureau Reuters aan op het vertrek van voorzitter en oprichter Bill Gates. Volgens de aandeelhouders beperkt de aanhoudende invloed van Gates, die in 2000 de leiding over het softwarebedrijf uit handen gaf, de mogelijkheden voor strategische veranderingen bij Microsoft.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street trok zich dinsdag weinig aan van de politieke verwikkelingen in Washington en de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid. Beleggers hadden de 'shutdown' al in de voorgaande dagen van verliezen ingecalculeerd en de beurzen sloten met winst. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 15.191,70 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen