ECO30 jul '13 15:01

'Hogere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk licht hoger.

EPA
EPA

De markt wacht nog op het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat een halfuur na aanvang van de handel wordt vrijgegeven. Beleggers houden hun blik daarnaast gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint aan de tweedaagse beleidsvergadering.

Merck bracht voorbeurs de kwartaalresultaten naar buiten. De Amerikaanse farmaceut wist in het tweede kwartaal de winstverwachtingen te overtreffen, ondanks een daling van het nettoresultaat met 49 procent tot 906 miljoen dollar (682 miljoen euro). Ook concurrent Pfizer versloeg met zijn kwartaalcijfers de gemiddelde verwachting van analisten.

Aan het overnamefront maakte de uitbater van ziekenhuizen Community Health Systems bekend een overeenkomst te hebben bereikt om branchegenoot Health Management Associates over te nemen voor 3,9 miljard dollar (2,9 miljard euro). Community Health heeft na de transactie 206 ziekenhuizen onder zijn hoede in 29 staten.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot maandag na een rustige handelsdag licht lager. Beleggers kregen wat negatief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt te verwerken. Voor de rest deden zij het kalm aan in afwachting van belangrijk nieuws later deze week. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de min op 15.521,97 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen