ECO2 aug '13 19:42

Wall Street lager na banencijfer VS

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag licht lager.

EPA
EPA

Beleggers namen even wat gas terug na de winsten van een dag eerder. Een gemengd banenrapport zorgde daarbij voor enige terughoudendheid.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handel 0,1 procent lager op 15.618 punten en de brede S&P 500 daalde een fractie tot 1706 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3681 punten. Donderdag bereikte de S&P nog het hoogste niveau ooit, na meevallende macro-economische cijfers.

Uit gegevens van de Amerikaanse overheid bleek vrijdag echter dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in juli minder sterk is gegroeid dan in de voorgaande maand. De werkloosheid nam daarbij wel harder af dan verwacht, tot 7,4 procent. Per saldo werd vorige maand 162.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie, het laagste aantal in 4 maanden. Economen rekenden op een toename met 185.000 banen in juli.

Chevron

Chevron, de op een na grootste oliemaatschappij van de VS, maakte een forse daling van de winst bekend. Het aandeel leverde 2,2 procent in.

De zakelijke netwerksite LinkedIn deed goede zaken met een koerswinst van ruim 11 procent. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met sterke cijfers.

Computerfabrikant Dell steeg 5,3 procent. Oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake hebben hun bod om het bedrijf van de beurs te halen verhoogd en een deal gesloten met een speciale bestuurscommissie van Dell die de kans op succes van de overname flink vergroot.

Viacom

Verder won mediaconcern Viacom 6 procent na meevallende omzetcijfers en een uitbreiding van het aandeleninkoopprogramma tot 20 miljard dollar.

Verzekeraar AIG kwam donderdag nabeurs met beter dan verwachte cijfers en maakte bekend dividend uit te keren en eigen aandelen in te kopen. Het is de eerste keer dat AIG winst uitkeert sinds de redding door de Amerikaanse overheid in 2008. AIG ging 2,7 procent omhoog.

De euro was 1,3279 dollar waard, tegen 1,3278 dollar bij het slot van de Europese handel. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 106,85 dollar per vat. Brent zakte 0,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen