ECO17 dec '13 15:00

'Wall Street begint licht hoger’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag waarschijnlijk licht hoger beginnen.

EPA
EPA

Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan de tweedaagse vergadering over het monetaire beleid.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de inflatie in de Verenigde Staten in november is uitgekomen op 1,2 procent op jaarbasis. Economen hadden voorspeld dat de inflatie 1,3 procent zou bedragen. In oktober kwam de inflatie uit op 1 procent. Op maandbasis bleven de consumentenprijzen in de VS onveranderd.

Aan het bedrijvenfront staat Boeing in de belangstelling. De vliegtuigbouwer verhoogde maandag na de slotbel het kwartaaldividend met circa 50 procent tot 0,73 dollar per aandeel. Ook trekt Boeing 10 miljard dollar uit voor de inkoop van eigen aandelen. ,,Deze stappen weerspiegelen onze sterke operationele prestatie, onze toegenomen kasstroom en ons vertrouwen in de toekomst'', aldus topman Jim McNerney.

Facebook

Ook Facebook staat in de schijnwerpers. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal begint het socialenetwerkbedrijf deze week met de verkoop van video-advertenties.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters boekten maandag winst na een week waarin ze het sterkst daalden sinds augustus. De positieve teneur was onder meer te danken aan gunstige cijfers over de Amerikaanse en Europese industrie. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 15.884,57 punten.

Gerelateerde artikelen