ECO2 okt '13 22:26

Voorzichtigheid op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten.

EPA
EPA

De handel ondervond wat tegenwind door een tegenvallend rapport over de Amerikaanse banenmarkt en de zorgen over de overheidssluiting in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex stond aan het einde van de handelsdag 0,4 procent lager op 15.133,14 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1693,87 punten. De technologiebeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 3815,01 punten.

Salarisstrookverwerker ADP meldde dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven vorige maand met 166.000 banen is gegroeid, terwijl door economen op 180.000 banen was gerekend. Verder werd het groeicijfer voor augustus neerwaarts herzien.

Sluiting

Vrijdag moet eigenlijk het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid naar buiten komen, maar door de sluiting van een groot deel van de overheid is die publicatie tot nader order opgeschort. De beurstoezichthouder SEC blijft wel gewoon functioneren.

Smartphonefabrikant BlackBerry maakte bekend dat de kosten voor het ontslag van een groot deel van het personeel veel hoger zullen zijn dan eerder verwacht. Er waren echter ook geruchten dat investeringsmaatschappij Cerberus een bod zou willen doen op het Canadese bedrijf. Het aan de Nasdaq genoteerde fonds klom 0,5 procent.

Alcoa

Aluminiumconcern Alcoa noteerde 1,8 procent lager na een afwaardering door Deutsche Bank. Alcoa trapt volgende week traditiegetrouw het cijferseizoen in de VS af.

De producent van landbouwproducten Monsanto maakte een overname bekend van 930 miljoen dollar en kwam met verwachtingen die lager uitvielen dan analisten hadden verwacht. Verder leed het bedrijf een groter dan verwacht verlies. Het aandeel ging 1 procent omlaag.

De euro was 1,3586 dollar waard, tegen 1,3592 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,8 procent tot 103,86 dollar per vat. Brentolie klom 1,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen