ECO27 dec '13 12:59

Siemens gebruikt 3D-printers voor metaal

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (ANP) - Siemens gaat vanaf volgende maand metalen onderdelen voor onder meer gasturbines maken met een 3D-printer.

EPA
EPA

Het Duitse technologiebedrijf wordt daarmee waarschijnlijk het eerste internationaal opererende bedrijf dat de 3D-technologie op grote schaal voor metaal gaat inzetten, schrijft de Financial Times.

De printers zullen er naar verwachting voor zorgen dat reparaties aan de turbines veel sneller en goedkoper kunnen worden uitgevoerd. Een ingenieur van Siemens liet weten dat het 'printen' van een individueel onderdeel, bijvoorbeeld voor een reparatie, heel efficiënt is. Maar als er 10.000 gelijke onderdelen gemaakt moeten worden, dan is het nog steeds goedkoper en sneller om de stukken te gieten, zoals nu gebeurt.

Siemens gebruikt al 3D-printers voor de fabricage van gehoorapparaten. Ook andere bedrijven willen de technologie steeds meer gaan inzetten. Rolls-Royce kondigde onlangs aan 3D-printers te willen gebruiken voor de productie van onderdelen voor zijn vliegtuigmotoren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen