ECO4 jun '13 14:59

'Licht hogere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk licht hoger.

EPA
EPA

Beleggers wachten op nieuwe signalen in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over wat de Amerikaanse centrale bank met zijn steunprogramma gaat doen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat het handelstekort van de Verenigde Staten in april is gestegen tot 40,3 miljard dollar. Het tekort was kleiner dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld dat de waarde van de import die van de export met 41,1 miljard dollar zou overtreffen. De export van de VS groeide in april met 1,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. De import nam met 2,4 procent toe.

Aan het bedrijvenfront zal General Motors (GM) mogelijk in de belangstelling staan. De Amerikaanse automaker keert weer terug in de S&P 500-index. GM vervangt ketchupmaker Heinz, die van de beurs is gehaald door superbelegger Warren Buffett. GM verdween na het faillissement in juni 2009 uit de S&P 500.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Maandag sloot Wall Street met winst. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie zetten aanvankelijk druk op de markt, maar beleggers putten moed uit de opmerking van een Fed-bestuurder dat het monetaire beleid in de VS zeer ondersteunend zal blijven. De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 0,9 procent hoger op 15.254,03 punten.

Gerelateerde artikelen