ECO28 apr '16 07:42Aangepast op 28 apr '16 08:30

Winst Deutsche Bank omlaag

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (ANP) - Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal flink last gehad van de turbulentie op de financiële markten.

EPA
EPA

De bank zag daardoor de winst flink dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De grootste bank van Duitsland rapporteerde donderdag een kwartaalwinst van 214 miljoen euro, waar een jaar eerder onder de streep nog 544 miljoen euro overbleef. De daling was onder meer het gevolg van een terugval van de handelsinkomsten.

Volgens topman John Cryan heeft onzekerheid over de richting die de wereldeconomie opgaat, tot voorzichtigheid bij klanten geleid. Dat drukte de inkomsten. Daarnaast speelt mee dat Deutsche Bank er zelf voor gekozen heeft sommige diensten niet langer aan te bieden.

Hoge reorganisatiekosten

In maart al waarschuwde topman Cryan, die bezig is flink de bezem door Deutsche Bank te halen, dat het financiële concern dit jaar waarschijnlijk geen winst zal maken. Dat komt onder meer door hoge reorganisatiekosten. Bij de bank verdwijnen de komende jaren zo'n 9000 banen.

Deutsche Bank heeft volgens Cryan wel voortgang geboekt bij de verbetering van zijn dienstverlening. Met name IT-systemen waren dringend aan modernisering toe. Daar wordt momenteel flink in geïnvesteerd.

Vorig jaar leed het financiële concern voor het eerst sinds 2008 een jaarverlies. Onder de streep stond een min van liefst 6,8 miljard euro. Dat was het gevolg van grote afschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen