ECO5 sep '13 08:20

Nikkei klimt na besluit Bank of Japan

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is donderdag met een kleine winst gesloten.

EPA
EPA

De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die na afloop van de tweedaagse vergadering het zeer ruime monetaire beleid onveranderd liet. De Nikkei sloot 0,1 procent hoger op 14.064,82 punten.

De Bank of Japan hield de omvang van het monetaire stimuleringsprogramma ongewijzigd op 60 tot 70 biljoen yen (531 miljard euro) op jaarbasis. De centrale bank is wel positiever geworden over de Japanse economie, die volgens de centrale bankiers gematigd herstelt. Een maand geleden sprak de bank nog over een begin van een licht herstel.

Japanse autobouwers waren in trek, na de bekendmaking van sterke verkoopcijfers in de Verenigde Staten. Zo dikte Honda Motor 2,3 procent aan en won Toyota 0,3 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenbeurzen eveneens overwegend winsten zien in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,2 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul klom 1 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef achter en daalde 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen