ECO24 dec '13 15:02

'Wall Street rustig richting Kerstmis'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street openen hun verkorte handelsdag dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen.

EPA
EPA

De dag voor Kerstmis wordt de handel al om 19.00 uur (Nederlandse tijd) afgesloten. Woensdag zijn de beurzen in New York de hele dag dicht, de beurshandel wordt donderdag hervat.

Voorbeurs bleek uit cijfers van het ministerie van Handel dat de orders voor duurzame goederen in de VS in november met 3,5 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Die stijging was sterker dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een toename met 2 procent. Daarnaast bleek de afname van de orders in oktober beperkter dan eerder gedacht. In die maand namen de orders met 0,7 procent af, in plaats van met 2 procent zoals eerder werd gemeld.

Een halfuur na opening van de beurzen volgen nog cijfers over de verkopen van bestaande huizen in de VS in november. Hier wordt gemiddeld gerekend op een afname met 0,9 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

Ruim een halfuur voor aanvang van de handel wezen de futures op de Dow-Jonesindex en de Nasdaq op een marginale winst bij opening. De S&P 500 opent naar verwachting vlak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen