ECO11 jun '13 12:53

Banken voorspellen huizenprijzen niet meer

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - ABN Amro en Rabobank wagen zich niet meer aan concrete voorspellingen over de huizenprijzen in Nederland.

ANP
ANP

De grootbanken vrezen dat negatieve prognoses de prijzen nog verder onder druk zullen zetten. De omgevingsfactoren zijn ook te onzeker geworden om nog een betrouwbare voorspelling te kunnen doen.

,,Als je aangeeft dat de huizenprijzen gaan dalen, kan het zijn dat mensen de aankoop van een huis uitstellen, dat heeft een slechte invloed op de huizenmarkt'', zegt een woordvoerster van de ABN Amro, naar aanleiding van berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad dinsdag.

Rabobank is sinds eind vorig jaar gestopt met het voorspellen van de prijsontwikkeling van de woningmarkt. ,,Er zijn te veel onzekerheden om nog een heel concrete voorspelling te kunnen doen'', vertelt een woordvoerder. Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, schreef eerder deze maand in zijn kwartaalbericht over de woningmarkt dat de huizenprijzen naar verwachting volgend jaar stabiliseren. Wat er met de woningprijzen de rest van dit jaar gaat gebeuren, vertelde de bank er niet bij.

ING blijft wel toekomstprognoses geven. ,,Natuurlijk hebben de media en economische prognoses invloed op het sentiment, maar wij zullen dat sentiment gewoon blijven rapporteren'', stelt een woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen