ECO6 nov '13 15:01

'Wall Street hervat opmars’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen woensdag waarschijnlijk de recente opmars weer hervatten.

ANP
ANP

Mooie koerswinsten in Europa lijken ook beleggers op Wall Street aan te zetten om weer in de markt te stappen. Op macro-economisch vlak gaat de aandacht uit naar de index van leidende indicatoren, die in het eerste halfuur van de handel wordt vrijgegeven.

Time Warner opende voor opening van de markt de boeken over het afgelopen kwartaal. Het mediaconcern handhaafde daarbij zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf achter tv-zenders als TNT, CNN en HBO boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,2 miljard dollar (888 miljoen euro) in vergelijking met 822 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet bleef onveranderd op 6,86 miljard dollar.

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla bracht dinsdag na de slotbel al de resultaten naar buiten. Het bedrijf leed in het derde kwartaal een verlies van ruim 38 miljoen dollar, tegen een verlies van 111 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet van het snelgroeiende bedrijf steeg explosief tot 430 miljoen dollar. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. De verwachting voor het vierde kwartaal stelde echter teleur.

Introductiekoers

Twitter zal naar verwachting woensdag de introductiekoers van zijn beursgang bekendmaken. De onlineberichtendienst verhoogde maandag nog de bandbreedte voor de introductiekoers naar 23 à 25 dollar. Bij een introductiekoers van 25 dollar per aandeel bedraagt de marktwaarde van het bedrijf 13,6 miljard dollar. Twitter krijgt donderdag een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE).

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,3 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters kwamen dinsdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers verwerkten wisselend macro-economisch nieuws uit eigen land en uit Europa. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 15.618,22 punten.

Gerelateerde artikelen