ECO5 sep '13 15:13

'Wall Street verwerkt arbeidsdata’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen donderdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger openen.

EPA
EPA

De markt verwerkt gemengde cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Ook blijven beleggers de ontwikkelingen rond Syrië in de gaten houden.

Voor opening van de markt maakte loonstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in augustus met 176.000 banen is toegenomen. Dat was iets minder dan de aanwas van 182.000 banen waarop economen hadden gerekend. Het ADP-cijfer loopt vooruit op de publicatie van het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag naar buiten komt.

Het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten daalde daarentegen flink. In totaal vroegen 323.000 werklozen vorige week voor het eerst een uitkering aan. Dat is 9000 minder dan in de week daarvoor. Economen gingen uit van 330.000 aanvragen.

Rentetarieven

In Europa lieten de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB) hun rentetarieven conform verwachting onveranderd op de historische lage niveaus van 0,5 procent. ECB-president Mario Draghi licht het besluit op dit moment toe tijdens een persbijeenkomst.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke opening voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,1 procent voor de S&P 500-index. In de VS stemde een Senaatscommissie woensdagavond voor militair ingrijpen in Syrië, maar dat had geen effect op de beurshandel in New York. Beleggers op Wall Street hadden meer oog voor een stevige stijging van de autoverkopen en gunstig nieuws voor een aantal technologiebedrijven. De Dow sloot 0,7 procent hoger op 14.930,87 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen