ECO28 apr '16 22:36

Amazon overtreft verwachtingen

Auteur: ANP Nieuws

SEATTLE (ANP) - Internethandelaar Amazon heeft met de resultaten over het eerste kwartaal de verwachting van analisten overtroffen.

EPA
EPA

In de elektronische handel na de slotbel op Wall Street schoot het aandeel uit de blokken.

Het bedrijf presenteerde donderdag onder meer een winst van 513 miljoen dollar. Dat was bijna twee keer meer dan marktkenners hadden voorzien. Een jaar eerder zette Amazon in het eerste kwartaal nog een verlies van 57 miljoen dollar in de boeken. De kwartaalomzet schoot met 28 procent omhoog tot 29,1 miljard dollar. Ook die lag boven de verwachtingen van analisten.

Amazon Web Services timmerde stevig aan de weg. Daar steeg de omzet met krap 64 procent tot 2,6 miljard dollar. De clouddivisie van Amazon hield onverminderd last van concurrentie van branchegenoten als Google en Microsoft. Voor het lopende kwartaal voorziet Amazon een omzet van 28 tot 30,5 miljard dollar. Ook hiermee overtrof het de verwachtingen van analisten.

Topman Jeff Bezos benadrukte onder meer dat de eigen apparaten tot de bestverkopende producten behoorden op Amazon. Het bedrijf bracht eerder bijvoorbeeld vier tablets en een reeks tv's op de markt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen