ECO12 nov '13 09:18Aangepast op 12 nov '13 09:53

AEX begint vrijwel vlak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is dinsdag vrijwel vlak begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese aandelenbeurzen kwamen nauwelijks van hun plaats. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van meer richtinggevend nieuws later in de week.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,1 procent lager op 394,82 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 613,28 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen noteerden tot 0,4 procent in de min.

In Londen verloor het aandeel Vodafone 0,4 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. In Nederland zag het Britse telecomconcern de omzet dalen met 4,7 procent en het aantal Vodafone-aansluitingen nam hier af tot bijna 5,3 miljoen.

Henkel

Henkel steeg 1,9 procent in Frankfurt na goed ontvangen resultaten van het Duitse verzorgingsproductenconcern. Deutsche Post won 0,2 procent. De eigenaar van expressbedrijf DHL heeft in het derde kwartaal een beter resultaat geboekt op een omzet die lager was dan een jaar eerder. Deutsche Post hield ook vast aan zijn voorspellingen voor dit jaar.

RTL Group boekte een kleine winst van 0,1 procent. Het Europese mediaconcern heeft in de eerste 9 maanden van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 535 miljoen euro, ruim 41 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. RTL schrijft de winstsprong toe aan een hogere operationele winst en het vrijvallen van een voorziening.

Gemalto

In de AEX ging het digitale beveiligingsbedrijf Gemalto aan kop in de AEX met een winst van ruim 1 procent. Grootste daler was verffabrikant AkzoNobel met een verlies van 0,8 procent. In de MidKap stond vastgoedinvesteerder Nieuwe Steen bovenaan met een plus van 2,7 procent. Toeleverancier aan de chipsector ASMI kreeg er 1,6 procent bij na een adviesverhoging door Rabobank. Pharming was hekkensluiter met een min van 5 procent.

Galapagos klom 4,6 procent. BioFocus, de servicedivisie van het biotechnologiebedrijf, heeft een driejarige overeenkomst getekend met Biogen Idec. De waarde van deze overeenkomst kan voor BioFocus oplopen tot 31 miljoen dollar.

De euro was 1,3380 dollar waard, tegen 1,3410 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 94,86 dollar per vat. Brentolie zakte 0,1 procent in prijs, tot 106,26 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen